Китайські вчені створили 3D-принтер для виробництва аерокосмічної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські вчені створили 3D-принтер для виробництва аерокосмічної продукції

Технології&Авто
1169
Спроектований в Китайській народній республіці апарат здатний роздруковувати складні деталі обладнання для контролю і виміру радіаційного фону, елементи турбін для літаків, кронштейни для оптичної лінзи космічних апаратів та багато іншого. Про це заявили сьогодні в Шанхайському інституті з вивчення космічних технологій, передає агентство Синьхуа.
За словами старшого інженера Китайського об’єднання космічних технологій Ван Ляньфена 3D-принтер зовні нагадує сіру шафу, працює на довгохвильовому волоконному і короткохвильовому вуглекислому лазері, і здатний виготовляти предмети габаритами не більше 25 сантиметрів. Матеріалами для друку служать нержавіюча сталь, титановий сплав і суперсплави на основі нікелю.
“Так як аерокосмічна індустрія висуває вкрай високі вимоги до якості обладнання, продукція нового 3D-принтера буде проходити суворе тестування”, – сказав фахівець, додавши, що, на його переконання, новинка має великі перспективи застосування.
Як повідомлялося раніше, американський астронавт Баррі Уілмор надрукував гайковий ключ за допомогою Zero-Gravity 3-D Printer.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас