Не можна вирішувати проблеми бюджету за рахунок людей, це небезпечно, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не можна вирішувати проблеми бюджету за рахунок людей, це небезпечно, - експерт

Казна та Політика
4003
Головне завдання, яке повинні вирішити парламент і Уряд при складанні держбюджету, – знайти компроміс між необхідністю економії бюджету і забезпеченням соціальних стандартів. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив політолог Володимир Фесенко.
Він зазначив, що від бюджету країни на наступний рік залежить співпраця з МВФ і надання Україні економічної допомоги від Євросоюзу.
«Я скажу про головну проблему, яку доведеться вирішувати депутатам та Уряду теж. Треба буде знайти баланс між ліберальними реформами, в тому числі і економією бюджету, і необхідністю забезпечити хоча б мінімальні соціальні стандарти і забезпечити соціальну стабільність.
Не можна буде вирішувати проблеми бюджету за рахунок людей. Це було б небезпечно, політично і соціально. Тому потрібно буде шукати золоту середину між урізанням бюджету та забезпеченням хоча б відносної соціальної стабільності », – сказав Фесенко.
Він підкреслив, що тривале обговорення бюджету – звичайний процес для демократичної країни, який перебуває у сфері інтересів коаліції.
«Не можна давати проект бюджету і просити відразу проголосувати його. Його треба вивчити, проаналізувати, узгодити спірні питання і тільки після цього виносити на голосування. Це нормально, це демократично.
Треба вирішувати суперечності, вони неминучі в бюджетному процесі. А ось кнопкодавство було б проявом старої політики. Так що я поки не роблю драматичних висновків з нинішньої ситуації, вона об’єктивна і в рамках поля інтересів Коаліції. Я сподіваюся, що цей бюджет буде прийнято до кінця року», – сказав Фесенко.
За матеріалами:
from-ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас