Японці перестали накопичувати заощадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці перестали накопичувати заощадження

Світ
1839
У Японії, яка довгий час вважалася країною ощадливих людей, перестали накопичувати заощадження, свідчать дані огляду Nikkei по Азії.
За фінансовий рік, що закінчився в березні, відсоток сімейних заощаджень в Японії впав до негативних 1,3%, свідчать дані кабінету міністрів, опубліковані у четвер, 25 грудня.
Опубліковані результати демонструють, що показник вперше увійшов в негативну зону, відтоді як уряд почав компілювати дані в 1955 р.
Почасти падіння пов’язане з масштабними покупками напередодні підвищення податку на споживання 1 квітня цього року. При цьому в доповіді повідомляється про різке скорочення заощаджень літніх людей.
Індикатор має особливе значення для Японії, оскільки більша частина величезного боргу уряду фінансується за рахунок власних вкладників країни.
“Якщо менше люди купують державні облігації, це провокує зростаючий тиск на довгострокові процентні ставки”, – заявив економіст Goldman Sachs в Японії Масахіро Нішікава.
З іншого боку, будь-яка загроза зниження процентних ставок здавалася далекою в п’ятницю, коли в кількох доповідях повідомлялося, що прибутковість по 10-річних японських державних облігаціях впала до найнижчого рівня в історії на тлі розширена програми надзвичайного пом’якшення від центрального банку.
Такі країни, як Японія, є самими справжніми банкрутами. Жодна економіка не може витримати загальний рівень заборгованості (держави, домогосподарств і нефінансових корпорацій), що перевищує 400% від ВВП, при повній відсутності економічного зростання.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас