Виробництво алкоголю в січні може зупиниться через відсутність акцизної марки нового зразка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво алкоголю в січні може зупиниться через відсутність акцизної марки нового зразка

Аграрний ринок
226
Об’єднання великих українських виробників алкоголю – асоціація “Укргорілка” заявляє про перспективу зупинки виробництва горілки в січні 2015 через відсутність у поліграфкомбінату “Україна” акцизних марок нового зразка.
“За попередньою інформацією від ДП” Поліграфкомбінат “Україна” нову марку акцизного податку для маркування виробники зможуть отримати не раніше 15-20 січня 2015 року. Фактично до лютого легальне виробництво буде заморожено “, – йдеться в повідомленні асоціації в четвер.
За її оцінками, втрати виробників і держави будуть обчислюватися сотнями мільйонів гривень.
Виробники та імпортери алкоголю звернулися до прем’єр-міністра з проханням у найкоротші терміни внести зміни до постанови № 627 від 19 листопада 2014 року, які дозволять виробникам алкогольних напоїв використовувати оплачену ними раніше марку акцизного податку.
Відповідно до зазначеної постанови з 1 січня буде припинено обіг марок акцизного податку попереднього зразка.
“Станом на 1 грудня значні залишки марки акцизного податку попереднього зразка, що знаходяться в сховищі ДФС, були повністю оплачені. Але скористатися ними ніхто не зможе”, – зазначають в “Укргорілка”.
Чинним законодавством не передбачена процедура обміну залишків марок акцизного податку, тобто всі замовлені і оплачені в листопаді марки будуть ліквідовані без компенсації вартості.
За попередніми розрахунками асоціації, збитки компаній складуть від 20 до 30 млн грн.
Як повідомлялося, постановою №627 Кабінет міністрів знизив вартість акцизної марки з 0,27 грн/штука до 0,1926 грн/штука, або на 28,7%. Згідно з документом, акцизна марка на тютюн подешевшає з 0,142 грн/штуку до 0,091 грн/штуку, або на 35,9%. Кабмін постановив, що перші акцизні марки нового зразка мають бути виготовлені до 25 грудня і введені з 1 січня 2015 року, з цієї ж дати припиняється продаж старих марок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас