Україна планує розпочати створення автокластера в 3 областях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує розпочати створення автокластера в 3 областях

Технології&Авто
2788
Створення першого в Україні автомобільного кластера в трьох областях – Запорізькій, Дніпропетровській та Полтавській – планується почати в 2015 році, повідомив глава асоціації “Укравтопром” Михайло Резнік.
“Місяць тому UNIDO (Організація ООН з промислового розвитку) прийняла рішення про виділення гранту на створення за допомогою західних фахівців автокластера в трьох областях, і з 2015 року, думаю, почнемо активно цим займатися”, – повідомив він журналістам у четвер, не уточнивши інших подробиць.
Як повідомлялося, міжнародна місія UNIDO ще в 2013 році розглядала ряд областей України, в першу чергу, Запорізьку, для створення автокластера за прикладом Словенії.
Головна мета проекту – посилення позицій дрібних і середніх постачальників автомобільних компонентів для того, щоб вони могли відповідати вимогам виробників транспортних засобів як вітчизняних, так і закордонних.
При цьому, як очікується, підвищення конкурентоспроможності виробництва і кваліфікації трудових ресурсів, зайнятих в автопромі, створить перспективу інтеграції місцевих виробників у глобальні мережі поставок для багатонаціональних компаній.
Українські автовиробники в січні-листопаді 2014 випустили 28,247 тис. автотранспортних засобів, що на 36% менше, ніж за аналогічний період 2013 року. При цьому в листопаді автовиробництво скоротилося в 10 разів до листопада 2013 року. Ряд автозаводів практично простоював.
За оцінкою М. Резник, за підсумками 2014 падіння автовиробництва складе близько 35% порівняно з 2013-м, а в 2015 році планується випустити близько 35 тис. автотранспортних засобів.
При цьому голова профільної асоціації припускає, що авторинок наступного року скоротиться не менше ніж на 25%.
Він також повідомив, що після 10 січня очікується рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі в рамках порушеного антісубсідіарного розслідування щодо легкових автомобілів з Росії.
МЕРТ повинен озвучити рішення результати (ми пропонуємо введення мита в розмірі 22,1%). Ми переконані, що надали правильну законодавчу базу – у нас нерівні умови ведення бізнесу, ринок РФ практично закритий, а в Україні, хоч і в менших обсягах, продовжують безмитно поставлятися вироблені в Росії авто”, – зазначив М. Резник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас