Рада має намір заборонити працювати особам без укладення трудового договору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір заборонити працювати особам без укладення трудового договору

Казна та Політика
1891
Верховна Рада має намір заборонити працювати особам без оформлення трудових відносин. Депутати 244 голосами підтримали відповідний урядовий законопроект.
Ним передбачено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом або розпорядженням.
Законопроектом вводяться штрафи за допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати.
Також передбачається штрафувати роботодавця за затримку зарплати на термін більше, ніж 1 місяць чи виплат у неповному обсязі. Розмір штрафу пропонується встановити в обсязі 3 мінімальних зарплат (понад 3 тис. гривень – ред.).
У разі ж, якщо роботодавець платить зарплату нижче мінімальної його запропоновано штрафувати в 10-кратному розмірі мінімальної зарплати (на даний момент близько 12 тис. гривень – ред.).
Також передбачається об’єднання фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас