"Київоблгаз" проведе щорічний перерахунок вартості газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київоблгаз" проведе щорічний перерахунок вартості газу

Енергетика
1091
На початок 2015 ПАТ “Київоблгаз” проведе перерахунок вартості спожитого в 2014 році природного газу побутовим споживачам Київської області. Залежно від обсягу газу, використаного протягом 2014 року, визначиться ціна кубометра на наступний рік. Це дозволить сім’ям, економніше користувалися газом, платити менше. Про це повідомили в прес-службі компанії.
Щорічний перерахунок вартості газу є важливим не тільки для компанії, але і для споживачів, адже ціна на газ залежить від обсягу його споживання в попередньому році. Чим більше річний обсяг споживання природного газу, тим більше ціна на газ. І навпаки.
“Диференціація цін залежно від обсягу споживання дозволяє платити менше тим клієнтам, які мають невеликі приміщення, економно користуються газом, утеплюють приміщення, використовують енергоефективне газове обладнання”, – пояснює заступник голови правління з постачання і обліку газу ПАТ “Київоблгаз” Д.Новицький.
У випадку, якщо за результатами перерахунку обсяг використаного газу в 2014 році перевищив межі встановленої цінової категорії, то споживач зобов’язаний протягом трьох місяців з дати здійснення перерахунку сплатити газопостачальному підприємству різницю його вартості. Відповідно в наступному році ціна природного газу для розрахунку буде вище. Зате, якщо після перерахунку зафіксовано зменшення споживання газу протягом 2014 року, то у таких споживачів різниця у вартості газу залишиться на особовому рахунку і буде зараховуватися в наступних платежах.
“Споживач має право на повторний перерахунок вже через півроку, станом на 1 липня. Для цього йому необхідно завчасно подати відповідну заяву. Однак для переходу в іншу цінову категорію споживання природного разу на 6 місяців не повинно перевищувати 60% від річного обсягу, відповідний категорії , в яку він хоче перейти “, – зазначив заступник голови правління з постачання і обліку газу ПАТ” Київоблгаз “Д.Новицький.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас