Українці масово скуповують нерухомість у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці масово скуповують нерухомість у Польщі

Нерухомість
7756
На першому місці серед іноземних покупців польської нерухомості опинилися німці з 27%, на другому місці – українці (17%), на третьому – британці (13%).
Британці протягом декількох років займали другу позицію, але в 2013-14 рр. кожним десятим покупцем-іноземцем у Польщі був громадянин України. Далі в рейтингу розташувалися французи, італійці та росіяни. На останніх в операціях з нерухомістю припадає 7%. В останні роки іноземці все активніше купують у Польщі нерухомість.
З 2009 року іноземці придбали у Польщі понад 15 тисяч квартир. Ще недавно на такий тип угод припадав лише 1% від загальної кількості угод на ринку. Проте вже наступного року цей показник може зрости до 5%, прогнозують експерти. Найбільше іноземців цікавлять квартири у Варшаві та Мазовецькому воєводстві, на які припадає майже 40% від загальної кількості договорів купівлі-продажу. Популярні також Вроцлав, Краків і Гданськ.
Польські аналітики прогнозують, що все частіше нерухомість в Польщі будуть купувати росіяни та українці. Причиною тому служить нестабільна економічна ситуація в обох країнах, яка стимулює громадян інвестувати свої гроші в нерухомість в недорогій і близькій країні-члені ЄС. Як повідомлялося раніше, нерухомість в Україні в 2015 році може значно подешевшати.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас