Бюджет 2015-го року для України може стати "антилюдським" - відомий економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет 2015-го року для України може стати "антилюдським" - відомий економіст

Казна та Політика
16647
У проекті бюджету й ініціативи, які додаються до проекту головного фінансового документа країни на 2015-й рік, є пункти, які викликають резонанс серед простих громадян. Це 30% податок за перевищення видатків над доходами і податок на кожен житловий квадратний метр нерухомості.
Голова комітету економістів України Андрій Новак, вважає, що дані ініціативи з оподаткування абсолютно не вирішать питання наповнення державного бюджету.
“Відбувається великий політичний обман. Раніше задеклароване скорочення податків з 22 до 9 обертається практично щоденними ініціативами нових податків або на перевищення витрат над доходами, або податку на нерухомість, який повинні платити не тільки власники великої нерухомості, а всі власники нерухомості. А це означає, що бюджет 2015-го року стає не просто антисоціальним, антинародним – він стає антилюдським. Адже в таких важких умовах економічної кризи та військової ситуації, оподатковувати все і всіх, при дуже низькому рівні доходів більшості українців – це просто фінансове знущання над українцями “, – заявив експерт.
На думку економіста, уряд просто не там шукає кошти.
“Якщо уряд дійсно хоче наповнити бюджет, я б порадив уряду взятися за офшорні схеми, взятися за великих державних монополістів, які замішані в найбільших корупційних схемах, зайнятися пенсійним фондом та його корупційними схемами. На цих напрямках можна знайти сотні мільярдів гривень щорічно”, – стверджує Новак.
У свою чергу ініціативи додаткових податків на перевищення витрат над доходами, податку на нерухомість, максимум, що можуть принести в бюджет – це кілька десятків, можливо кілька сотень мільйонів гривень, не більше. Це не вирішує проблем бюджету, а лише розпалює соціальне незадоволення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас