"Непокірна" Північна Ірландія домовилася з Лондоном про реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Непокірна" Північна Ірландія домовилася з Лондоном про реформи

Світ
411
Правляча в Північній Ірландії коаліція, а також уряд Великої Британії уклали угоду з низки питань, які досі не були вирішені в ході мирного процесу в Північній Ірландії.
Йдеться, зокрема, йде про реформу соціальної системи та передачі Белфасту права стягувати податки з місцевих компаній.
“Цей документ передбачає програму перебудови і реформ в Північній Ірландії. І запланована перебудова – найбільш амбіційна в історії Північної Ірландії”, – заявив глава північноірландського уряду Пол Робінсон.
При цьому видання відзначає відсутність зрушень по таким символічним для Північної Ірландії питань, як проведення парадів протестантським орденом оранжистів, і використання так званого прапора Ольстера замість британського Юніон Джека.
У грудні 1921 року був підписаний мирний договір між Великобританією та Ірландією, в результаті якого Ірландія отримала статус домініону, а в 1949 році повну незалежність. Північна Ірландія тим часом залишилася частиною Великобританії.
Статус Північної Ірландії, яка тривалий час домагається незалежності від Великої Британії, є важливою проблемою Великої Британії. Після референдуму про незалежність Шотландії, в Північній Ірландії закликали провести референдум про відокремлення від Великобританії.
За матеріалами:
euronews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас