Заявки на допомогу з безробіття в США знизилися до мінімуму за 7 тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заявки на допомогу з безробіття в США знизилися до мінімуму за 7 тижнів

Світ
93
Число американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня впало на 9 тис. – до 280 тис., мінімального рівня за 7 тижнів, йдеться в звіті міністерства праці США.
На попередньому тижні було подано 289 тис. заявок, показник переглянуто не було.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення числа заявок на 1 тис. – до 290 тис.
Зростаючий внутрішній попит сприяє тому, що підприємства не поспішають звільняти співробітників і навіть наймають нових. Зміцнення ринку праці і дешеве паливо сигналізують про те, що споживчі витрати, що становлять левову частку американської економіки, позитивно впливають на зростання ВВП в поточному кварталі.
“Ситуація на ринку праці продовжує поліпшуватися, – сказав старший економіст 4Cast Inc. Девід Слоун. – Зростання доходів населення підтримується впевненим збільшенням зайнятості в країні”.
Середнє число заявок за останні чотири тижні, менш волатильний показник, знизилося до 290,25 тис. з 298,75 тис.
Тим часом кількість продовжують одержувати допомогу з безробіття американців за тиждень, що завершився 13 грудня, виросло на 25 тис. – до 2,403млн чоловік.
Тижнем раніше, згідно з уточненими даними, цей показник становив 2,378 млн, а не 2,373 млн, як повідомлялося раніше. Експерти очікували зростання індикатора на 2 тис. З оголошеного раніше рівня – до 2,375 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас