Нафта дешевшає в середу, ціна Brent опустилася нижче $60 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає в середу, ціна Brent опустилася нижче $60 за барель

Фондовий ринок
808
Нафта дешевшає в середу після істотного стрибка цін напередодні, викликаного оптимізмом щодо економіки США.
Лютневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:49 МСК знизилися в ціні на $0,91 (1,48%) – до $60,78 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,9 (1,58%) – до $56,22 за барель.
У вівторок нафта Brent подорожчала на 2,6%, WTI – на 3,4%.
Міністерство торгівлі США у вівторок поліпшило оцінку зростання ВВП у третьому кварталі до 5% з 3,9% в перерахунку на річні темпи. Це остаточні дані. Аналітики в середньому очікували перегляду до 4,3%. Підйом економіки в липні-вересні виявився найзначнішим з третього кварталу 2003 року.
“Сильні статдані зі США надали лише короткостроковий вплив на ринок, оскільки зростання ВВП не сприяє збільшенню споживання енергоносіїв в країні, – відзначає аналітик Nordea Markets в Осло Тіна Сальтведт. – Проблема надлишкових поставок нафти на ринок в глобальному масштабі зберігається”.
Глава міністерства нафтової промисловості Іраку Адель Абдул-Махді заявив в інтерв’ю Bloomberg у вівторок, що ОПЕК, ймовірно, доведеться “втрутитися” в ситуацію, якщо ціни на нафту продовжать падати.
Увагу ринку в середу направлено на дані про запаси енергоносіїв у США. За оцінками опитаних Bloomberg експертів, запаси нафти в США за підсумками минулого тижня скоротилися до 377,4 млн барелів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас