"Київенерго" завершила реконструкцію електропідстанції "Оболонь" вартістю 57,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" завершила реконструкцію електропідстанції "Оболонь" вартістю 57,5 млн грн

Енергетика
344
Столична енергокомпанія ПАТ “Київенерго” завершила реконструкцію підстанції (ПС) “Оболонь” 110/10 кВ із збільшенням потужності з 49 до 78 МВт, повідомив журналістам глава компанії Олександр Фоменко.
За його словами, в проект інвестовано 57,5 млн грн.
“Завдяки реконструкції ПС «Оболонь» “ Київенерго “посилила надійність електропостачання споживачів, а також забезпечила можливість підключення нових споживачів Подільського району, Куренівського і Мінського масивів”. – Сказав він.
У ході реконструкції на ПС “Оболонь” “Київенерго” повністю замінила силове обладнання, встановивши два нових трансформатора потужністю 63 МВА та обладнання комплектного розподільного пристрою 110 кВ.
Також була проведена реконструкція комірки 10кВ, панелі управління релейного захисту і телемеханіки, посилена автоматизація та система безпеки.
ПС “Оболонь” була побудована в 1973р, є ключовим джерелом електропостачання Оболонського і Подільського районів.
Серед споживачів підстанції – пологовий будинок №4, міська дитяча клінічна лікарня №1, підрозділ “Київводоканалу”, хлібокомбінат №10, поліграфічний комбінат “Україна”, “Київпастранс”, завод “Оболонь”.
У 2014р “Київенерго” інвестувала в розвиток електричних мереж та ремонт електрообладнання на енергоджерел 499,8 млрд грн, що практично відповідає торішньому показнику.
Крім підстанції “Оболонь” в поточному році “Київенерго” реконструювала ще шість підстанцій – “Оленівська” (Подільський район), “Вулкан” (Дарницький р-н), “Вигурівщина” (Деснянський район, “Дніпровська” (Голосіївський р-н) , “Вокзальна” (Шевченківський р-н) і “Станкозаводська” (Святошинський р-н).
Також в 2014 г “Київенерго” капітально відремонтувала ще сім підстанцій 35/110 кВ, виконала ремонти на 621 трансформаторної підстанції 10/04 кВ та розподільчих підстанцій 10 кВ.
Також в 2014 г столична енергокомпанія здійснила переукладання кабельних ліній напругою 0,4 кВ, загальною протяжністю 11,3 км, що дозволить знизити кількість пошкоджень і підвищити надійність електроживлення абонентів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас