Мін'юст ініціює скорочення в 9 разів числа майнових реєстрів в Україні - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст ініціює скорочення в 9 разів числа майнових реєстрів в Україні - міністр

Казна та Політика
721
Міністерство юстиції спільно з європейськими фахівцями розробляє механізм скорочення кількості реєстрів майнових прав в Україні в дев’ять разів – до чотирьох основних реєстрів з 36 в даний час.
Як повідомив глава Мін’юсту Павло Петренко в ході відкриття засідання Кабінету міністрів у середу, зазначені кроки в рамках удосконалення системи реєстрів є другим блоком питань уряду після відкриття доступу до реєстрів нерухомості.
“Зараз, спільно з європейськими інституціями, міжнародними організаціями ми розробляємо механізм, за яким, фактично, буде чотири основних реєстри, які будуть консолідувати інформацію як про громадян, так і про їх майновий стан, та інформацію, яка необхідна для надання послуг державою цим громадянам “, – сказав він.
При цьому П.Петренко уточнив, що на грудень 2014 року в Україні інформацію про права громадян та юридичних осіб містять в цілому 36 реєстрів, кількість яких планується скоротити.
“Це, фактично, крок до дебюрократизації і скасування сотень, десятків довідок, які вимагаються державою у громадянина”, – наголосив він.
Як повідомлялося з посиланням на П.Петренко, уряд на засіданні 24 грудня затвердить порядок доступу фізичних та юридичних осіб, які не є власниками майнових прав, до інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ГРВПН), доступ до якого Міністерство юстиції розраховує забезпечити з 1 січня 2015 року.
За даними Мін’юсту, вартість електронної інформаційної довідки ГРВПН складе 17 грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас