Рейтинг Обами досяг максимальних значень за останні півтора року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг Обами досяг максимальних значень за останні півтора року

Світ
634
Помітні поліпшення в економічній ситуації в США підняли рейтинг президента Барака Обами на найвищий рівень з травня 2013 року, пише CNN з посиланням на соціологічне опитування, проведене в кінці грудня і опубліковане у вівторок, 23 грудня. За результатами дослідження, рівень підтримки його діяльності склав 48%.
При цьому, як відзначають соціологи, в деяких демографічних групах рівень підтримки зріс за останній місяць на 10 процентних пунктів. Зокрема, схвалення дій Обами виросло серед жінок, представників покоління Y (18-34 років) і у незалежних виборців. Разом з цим серед чоловіків, республіканців і американців у віці 35-49 років популярність президента знизилася.
Експерти пов’язують це з недавніми односторонніми рішеннями Обами – новими імміграційними ініціативами і відновленням відносин з Кубою. Як показали різні опитування, ці дії викликали схвалення американців.
Незважаючи на економіку, яка постійно покращується в роки президентства Обами, стабільна відсутність популярності та підтримки привела до широкомасштабних втрат для Демократичної партії на проміжних виборах у листопаді. Опитування, на яке посилається CNN, також підтверджує цю тенденцію: 56% респондентів заявили, що Обама не виправдав їхніх очікувань, ще 49% зазначили, що його політика веде країну в неправильному напрямку.
Виборці, здавалося, досі ігнорували всі зусилля президента і його команди з витягування країни з глибокої рецесії і скептично оцінювали фінансове становище країни, проте поточне опитування показало, що зростання кількості робочих місць і підвищується ринкова кон’юнктура все ж не залишилися непоміченими. У нинішньому опитуванні 51% від загального числа опитаних оцінили поточний економічний стан в країні позитивно, як “дуже хороше” або, “швидше, хороше”. Ще в жовтні цього року таких оцінок було 38%.
При цьому зростання оптимістичних оцінок відзначено у всіх демографічних групах – серед чоловіків та жінок, білих і представників інших рас, мешканців міст та сільської місцевості. Найбільш помітне зростання відзначений серед тих, хто заробляє до 50 тисяч доларів на рік.
За оцінками міністерства торгівлі США, зростання ВВП в третьому кварталі досяг 5% – це максимальне значення за останнє десятиліття.
У вівторок, 23 грудня, також були опубліковані результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД). За даними соціологів, які наводить ТАСС, 81% опитаних в Росії негативно оцінюють Барака Обаму, позитивно про нього відгукуються тільки 5% респондентів.
Негативну оцінку Обамі учасники опитування ВЦВГД дають насамперед тому, що він проводить антиросійську політику (думка 22% респондентів), є ініціатором війн по всьому світу (так вважають 18% опитаних), проводить зовнішню політику, що має негативні наслідки, і просто тому, що він їм не подобається (5%).
За останні чотири роки думка про американського лідера помінялася кардинально – в 2010 році позитивно оцінювали цього політика 56% респондентів, а негативно – лише 8%.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас