Мініфраструктури має намір збільшити тарифи на перевезення вантажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мініфраструктури має намір збільшити тарифи на перевезення вантажів

Казна та Політика
216
Міністерство інфраструктури України має намір збільшувати тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом.
“Тарифна рада прийняла рішення підвищити тарифи на вантажні перевезення” Укрзалізниці “. Разом з тим питання зростання вартості пасажирських квитків було знято з порядку денного і стане предметом подальшого розгляду. Це свідомий крок для соціального захисту малозабезпечених верств”, – написав на свій сторінці в соцмережі Facebook заступник міністра Володимир Омелян, не уточнюючи відсоток зростання вантажних тарифів.
Він зазначив несправедливість ситуації, коли держава дотує бізнес, встановлюючи ринкові ціни для звичайних пасажирів.
“Головну увагу приділяти зниженню собівартості, ефективної логістики та управління ресурсами, подоланні корупції в усіх ланках виробничого процесу”, – написав В.Омелян.
Як повідомлялося, Держадміністрація залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) на виконання доручення Кабінету міністрів готує проект нормативного акта про підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення на 30% з 1 лютого 2015 року.
Крім того, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” зазначав, важливість поділу залізничних тарифів на соціальний і ринковий компоненти.
“Відповідна дискусія з гравцями ринку вже розпочата і буде вестися ще кілька тижнів. Практично у всьому світі пасажирські перевезення дотуються, цільові дотації – це нормально. Але вантажний тариф має бути ринковим”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас