S&P підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги ПриватБанку

Кредит&Депозит
878
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s (S & P) підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги ПриватБанку (Дніпропетровськ) на рівні “CCC” і “С” відповідно, повідомляється в прес-релізі агентства.
Показник власної кредитоспроможності банку (standart alone credit profile, SACP) підтверджений на рівні “b-”.
У той же час прогноз по рейтингах банку переглянуто на “негативний” зі “стабільного” у зв’язку з відповідним переглядом суверенного рейтингу.
За даними S&P, більш високі, порівняно з українським, рейтинги ПриватБанку відображають його “сильну” бізнес-позицію і “адекватну” позицію за ризиком. Рейтинги також відображають лідируюче положення банку в банківському секторі України та Східної Європи, більш високе (порівняно з середнім по банківській системі України рівнем) якість активів і більш низьку (порівняно із зіставними банками) концентрацію на окремих контрагентах.
Крім того, агентство відзначає, що ПриватБанк має достатні характеристики кредитоспроможності для того, щоб уникнути дефолту в разі суверенного дефолту за зобов’язаннями в іноземній валюті.
Як повідомлялося, S&P 19 грудня знизило довгостроковий рейтинг України за зобов’язаннями в іноземній валюті на один щабель – до рівня “CCC-” з “CCC”. Прогноз за рейтингом змінений зі “стабільного” на “негативний”.
При цьому S & P знизило довгостроковий рейтинг за зобов’язаннями в національній валюті з “B-” до “CCC +”, прогноз також погіршений зі “стабільного” до “негативного”.
Короткостроковий рейтинг в місцевій валюті переглянутий з “B” до “C”, рейтинг за національною шкалою – з “uaBBB-” до “uaB +”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас