Продажі новобудов у США в листопаді несподівано знизилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі новобудов у США в листопаді несподівано знизилися

Нерухомість
133
Продажі нових будинків у США в листопаді 2014 знизилися на 1,6% порівняно з попереднім місяцем – до 438 тис. будинків у річному вираженні, свідчать дані міністерства торгівлі країни.
Згідно з переглянутими даними, в жовтні було продано 445 тис. новобудов, а не 458 тис., як повідомлялося раніше.
Аналітики в середньому очікували збільшення продажів минулого місяця на 0,4% в порівнянні з раніше оголошеним жовтневим рівнем – до 460 тис.
Тим часом середня ціна продажу нових будинків підскочила в листопаді на 1,4% в річному вираженні – до $ 280,9 тис., оновивши історичний максимум.
Суворі вимоги до одержувачів іпотечних кредитів і збільшення цін на житло стримують підйом ринку в цьому році після істотного зростання в 2013 році. Тим не менш, поліпшення ситуації на американському ринку праці, а також стійко низька вартість запозичення в США, ймовірно, дадуть ринку житла імпульс до зростання в 2015 році.
“До тих пір, поки ми не побачить підвищення зарплат і пом’якшення стандартів іпотечного кредитування, прискорення зростання продажів будинків не буде, – відзначає аналітик FTN Financial в Нью-Йорку Софія Кірні-Ледерман. – Продажі новобудов піднімаються дуже слабо, і зростання ринку не може набрати силу “.
При листопадових темпах продажів на реалізацію всіх новобудов у США було б потрібно 5,8 місяців порівняно з 5,7 місяцями в жовтні.
Кількість непроданих новобудов на ринку на кінці листопада склало 231 тис., що є максимумом з травня 2010 року (210 тис. в жовтні).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас