Банки захистять від рейтингових агентств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки захистять від рейтингових агентств

Фондовий ринок
500
Базельський комітет з банківського нагляду має намір обмежити залежність банків від зовнішніх оцінок ризиків за їх активами, пише Financial Times.
Зокрема, комітет хоче знизити можливості використання банків для цих цілей рейтингових агентств.
Зміни комітету щодо оцінки ризику спрямовані на підвищення безпеки та стабільності банківської галузі.
Регулятори планують поліпшити власні методики оцінки ризиків за кредитами, які використовуються в банках. Аналітики вважають, що цей крок може зменшити вплив рейтингових агентств у сфері регулювання банківської діяльності.
При цьому Базельський комітет приступив до реалізації ініціативи про обмеження сукупної величини кредитного ризику, розрахованої з використанням внутрішніх рейтингів (capital floor), що скоротить можливості банків щодо обходу правил.
“Ера використання кредитних рейтингів в банківському регулюванні повільно добігає кінця по всьому світу, і це революційна зміна”, – заявив глава відділу рішень Deutsche Bank для ринків капіталу Джеральд Подобнік.
“Ми давно виступали за зниження механістичної залежності регуляторів від якого-небудь одного індикатора ризику, включаючи кредитні рейтинги”, – заявив представник рейтингового агентства Moody’s.
“Ми вважаємо, що наші рейтинги залишаться цінним джерелом інформації про кредитні ризики для учасників ринку”, – додав він.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас