Британський трейдер, якого підозрюють у шахрайстві на десятки мільйонів фунтів, зник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський трейдер, якого підозрюють у шахрайстві на десятки мільйонів фунтів, зник

Валюта
506
Глава трейдинговой фірми JL Trading Джо Льюїс, що заборговував своїм інвесторам десятки мільйонів фунтів стерлінгів, зник після візиту в поліцію, повідомляє Financial Times.
Дж.Льюїс вів кореспонденцію зі своїми клієнтами аж до початку грудня. У листопаді він повідомив про проблеми із заборгованістю нью-йоркського брокера перед компанією в розмірі $260 млн, внаслідок чого перед інвесторами утворилася заборгованість в сумі $197 млн.
Потім, 3 грудня, він зізнався, що компанія не здійснювала операції з валютою з 2009 року, причому цей факт директор приховував і від своїх співробітників. У тому ж листі він оголосив про припинення діяльності фірми.
Через два дні трейдер написав ще один лист, в якому повідомив, що не стане ховатися і зробить все можливе, щоб пом’якшити втрати клієнтів. На наступний день він з’явився в поліцію міста Хамберсайд, розташовану на півночі Англії в гирлі річки Трент. “У суботу, 6 грудня, 59-річний уродженець графства Йоркшир добровільно допомагав поліції в розслідуванні справи про шахрайство”, – йдеться в заяві поліції. Коли він покинув поліцейську ділянку, рішення про його арешт ще не було прийнято.
За словами інвесторів JL Trading, компанія брала кошти клієнтів, обіцяючи інвестувати їх в операції з валютою, аж до квітня поточного року, і висилала щомісячні повідомлення про результати торгів по вересень включно.
Брокер, який співпрацював з фірмою Дж.Льюісу протягом шести років, на умовах анонімності повідомив, що, на його думку, на визнання в шахрайстві директора підштовхнуло намір брокера зв’язатися з нью-йоркської фірмою, яка нібито заборгувала грошей JL Trading. “Він зізнався, коли зрозумів, що ми незабаром дізнаємося всю правду, – відзначило джерело. – Швидше за все, він волів зізнатися сам, а не бути звинуваченим”.
За словами трейдера, компанія неодноразово здійснювала виплати на користь клієнтів, що підтримувало її репутацію. “Загальні втрати, швидше за все, становлять близько 30 млн фунтів, а не 130 млн фунтів, про які говорять деякі”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас