Поріг при "амністії капіталу" для громадян, які не подали декларацію, встановлюється в розмірі 200 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поріг при "амністії капіталу" для громадян, які не подали декларацію, встановлюється в розмірі 200 тис. грн

Казна та Політика
15465
Кабінет міністрів пропонує в рамках проведення податкової реформи запровадити декларування доходів громадян з подальшим введенням механізму контролю над витратами і доходами майнового стану.
Відповідні поправки уряд пропонує внести до Податкового кодексу, проект якого внесений до парламенту у вівторок.
“Для заможних громадян ввести разове” нульове “декларування доходів, майна і фінансового стану, у тому числі отриманих з порушенням законодавства України з питань оподаткування, валютного регулювання (формування” вхідного “залишку для подальшого контролю витрат)”, – зазначено в пояснювальній записці до документу.
Відповідно до неї, в подальшому порівнянню підлягають доходи і джерела таких доходів. Зокрема, доходи, задекларовані особою самостійно; доходи подружжя, осіб, які мають загальний побут; заощадження, суми зменшення неповоротних (виданих) позик (кредитів) або інших боргових зобов’язань за цивільно-правовими договорами, ін.).
“Декларування добровільне – обов’язковість не передбачається”, – зазначено в документі.
Разом з тим, для громадян, які не подадуть декларацію декларованими доходами, вважатиметься вартість активів у розмірі 200 тис. грн і вартість інших активів, які зареєстровані в установленому законодавством порядку станом на 1 січня 2015 року.
При декларуванні готівкових коштів в сумі понад 200 тис. грн такі кошти мають бути внесені на рахунки в банки до дня подання декларації та зберігатися на них не менше року з дня внесення на банківський рахунок.
“У разі порушення термінів перебування таких коштів на рахунках у банках фізособа має протягом місяця з дня зняття коштів з банківських рахунків сплатити до бюджету 3% знятої суми”, – зазначено в документі.
Крім того, при декларуванні готівки в сумі понад 200 тис. грн без внесення їх на банківські рахунки, фізична особа протягом місяця з дня закінчення строку здійснення разового декларування – 31 жовтня 2015 повинна буде сплатити до бюджету 3% задекларованої суми.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що за даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, кількість вкладників розмір вкладів яких перевищує 200 тис. грн. становить 0,2% загальної кількості вкладників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас