Голову НБУ змушують щомісяця друкувати 15 млрд нових гривень, але це не її рішення - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голову НБУ змушують щомісяця друкувати 15 млрд нових гривень, але це не її рішення - Луценко

Казна та Політика
8580
Голова фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Юрій Луценко заявляє, що щомісячна емісія складає близько 15 млрд. гривень
«До (голові Національного банку Валерії) Гонтарєвої, безумовно, є багато претензій, але я хочу нагадати, що її змушують щомісяця друкувати 15 млрд нових банкнот», – сказав він журналістам. І це не її рішення. За цим, відповідальність за фінансову політику спільна – Національного банку і Кабінету Міністрів», – сказав він.
При цьому, коментуючи вимоги окремих членів парламенту щодо необхідності звіту Гонтарєвої в Раді, Луценко висловив думку, що доцільно буде заслухати її звіт, коли вона буде мати інструменти для стабілізації фінансової ситуації за рахунок міжнародної допомоги. «Просто викликати її для побиття, означає дестабілізацію і так напруженої фінансової ситуації», – підкреслив депутат.
При цьому Луценко зазначив, що ті парламентарії, у яких є питання до Гонтарєвої, можуть поспілкуватися з нею в особистому порядку і за його інформацією ряд депутатів вже збираються це зробити в закритому режимі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас