Гонтарева високо оцінила бажання банкірів домовитися з валютними позичальниками - і пообіцяла знайти "компромісне рішення" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева високо оцінила бажання банкірів домовитися з валютними позичальниками - і пообіцяла знайти "компромісне рішення"

Кредит&Депозит
3266
У Національному банку України відбулася зустріч із керівниками найбільших банків України.
Під час зустрічі банкіри обговорили проект Меморандуму щодо реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті (далі – Меморандум), узгодженого представниками громадськості (позичальниками), керівниками банків України, що мають найбільший обсяг іпотечних кредитів, та Національним банком України 19 грудня 2014 року.
Більшість керівників банківських установ, ураховуючи актуальність питання та його соціальну значущість, наголошують на необхідності реструктуризації іпотечних кредитів в іноземній валюті на умовах солідарної відповідальності бізнесу, суспільства та держави. Також особливу увагу представники банків акцентували на заохоченні добросовісних позичальників, які сумлінно виконують свої зобов’язання за кредитами.
Підтримуючи в цілому основі положення проекту Меморандуму, банкіри водночас висловилися за необхідність доопрацювання деяких його пунктів.
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева високо оцінила бажання банкірів домовитися з валютними позичальниками на паритетних засадах та підтвердила наміри регулятора виступити координатором та медіатором цього процесу.
“Дуже важливо знайти компромісне рішення, що задовольнить усі сторони. Зараз ми перебуваємо на стадії опрацювання деталей та закладаємо підґрунтя для подальшого вирішення питання споживчих кредитів в іноземній валюті. Національний банк готовий підтримати таке спільне компромісне рішення, що зменшить напругу в суспільстві”, – підкреслила Голова Національного банку Валерія Гонтарева та закликала банкірів активізувати роботу в цьому напрямі.
Також було вирішено найближчим часом провести ще одну робочу зустріч представників Національного банку, громадськості (позичальників) та банків, що мають найбільший обсяг іпотечних кредитів, з метою остаточного узгодження позицій та підписання Меморандуму.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас