Зростання ВВП Франції стало максимальним за п'ять кварталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Франції стало максимальним за п'ять кварталів

Світ
175
Економіка Франції в липні-вересні поточного року розширилася на 0,3% порівняно з попереднім кварталом, підтверджують остаточні дані Національного статистичного управління Insee.
Зростання стало найістотнішим з II кварталу минулого року. Динаміка відповідала попередніми даними і консенсус-прогнозом аналітиків, опитаних агентством Bloomberg. У перерахунку на річні темпи збільшення склало 0,4%, як і прогнозувалося.
Хороші результати французької економіки в минулому кварталі, по всій видимості, спровокують підйом і в єврозоні в цілому на тлі докладених Європейським центральним банком (ЄЦБ) зусиль щодо прискорення відновлення у валютному блоці.
Обсяг державних витрат у Франції розширився на 0,6% в поквартальному і на 2% в річному вираженні. Обидва показники змінені зі зниженням у порівнянні з попередніми даними. Витрати домогосподарств збільшилися відповідно на 0,3% і на 0,9%, тоді як раніше повідомлялося про їх зростання на 0,2% і 0,5%.
Обсяги імпорту підвищилися на 1,3% в порівнянні з II кварталом і на 3,2% щодо липня-вересня 2013, експорту – відповідно на 0,5% і 2%. Згідно листопадовою оцінкою Єврокомісії ВВП Франції виросте в 2014 р на 0,3%.
Індекс довіри підприємців до економіки Франції в грудні 2014 не змінився порівняно з листопадом – 94 пункту, що є максимумом з червня, свідчать дані національного статистичного управління Insee.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас