Довгостроковий кредитний рейтинг України знижено - але не все так погано, як здається, і ймовірність дефолту низька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довгостроковий кредитний рейтинг України знижено - але не все так погано, як здається, і ймовірність дефолту низька

Фондовий ринок
2537
Агентство Standard&Poor’s знизило довгостроковий кредитний рейтинг України за зобов’язаннями в іноземній валюті з «ССС» до «CCC-» і довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги за зобов’язаннями в національній валюті з «В-/В» до «ССС+/С».
У той же час S&P підтвердило короткостроковий кредитний рейтинг України за зобов’язаннями в іноземній валюті на рівні «С». Прогноз – «негативний».
Зниження суверенного рейтингу України відображає зростання ймовірності дефолту. Однак, реального негативу від цього немає. Позики, які отримує Україна із Заходу, є політично мотивованими. Захід намагається підтримати економічні реформи на Україні. До того ж, Європа зацікавлена в безпечному газовому транзиті.
Тому насправді ймовірність дефолту України низька. Політична підтримка Заходу цього не дозволить. Зростання рейтингу України можливе тільки у разі поліпшення ситуації з державними фінансами. Це можливо тільки у разі створення на Україні великої кількості виробництв, зав’язаних на експорт до Європи. Втім, найближчим часом ситуація для України в будь-якому випадку покращиться. Ціни на газ слідують за цінами на нафту із затримкою в 6-9 місяців, а останні як відомо впали приблизно в 2 рази.
Олександр Разуваєв, директор аналітичного департаменту Альпарі в Україні і СНГ
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас