Банки атакує новий комп'ютерний вірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки атакує новий комп'ютерний вірус

Фондовий ринок
3044
Kaspersky Lab попереджає про появу нової загрози для користувачів онлайн-рахунків: вірус Chthonic, який є модифікацією банківського троянця ZeuS, уже атакував 150 банків і 20 платіжних систем в 15 країнах світу. Найбільше піддаються небезпеці Великобританія, Італія, Росія, США і Японія, передає PaySpace.
Принцип дії нової шкідливої програми полягає в крадіжці паролів від акаунтів онлайн-банкінгу, а також інших конфіденційних даних, наприклад, PIN-коду, номера телефону, або одноразових паролів для доступу до управління чужим рахунком.
Для того, щоб отримати доступ до цих даних, при з’єднанні з сайтом банку, троян додає в тіло html-сторінки в браузері свій шкідливий код.
Таким чином зловмисникам вдається змінити зовнішній вигляд сторінки і сценарії виконуваних на ній операцій з метою зібрати якомога більше конфіденційних даних.
Користувачі онлайн-банкінгу, які вже зіткнулися з вірусом, відзначають, що хакери створюють фальшиву сторінку сайту і підміняють оригінальний контент.
Для підвищення безпеки своїх сервісів багато банків оновили структуру своїх веб-сторінок, а іноді й адреси сервісів.
Chthonic поширюється через шкідливі вкладення в електронних листах. Після проникнення в комп’ютер жертви вірус завантажує з інтернету інші шкідливі компоненти, необхідні для здійснення атаки.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас