Список заборонених до приватизації об'єктів можуть скоротити в 3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Список заборонених до приватизації об'єктів можуть скоротити в 3 рази

Казна та Політика
416
Кабінет міністрів пропонує скоротити перелік заборонених до приватизації в Україні об’єктів з 1478 до 551, з яких 273 знаходяться на окупованій території Криму і Севастополя, відповідний законопроект зареєстровано у Раді в ніч на вівторок.
Документ, зокрема, передбачає виведення виробництва спирту за межі держмонополії та впровадження конкуренції в галузі в період до 2020 року.
Крім цього, законопроект встановлює тимчасовий захист підприємств, що виключаються з переліку заборонених до приватизації, від неприватизаційних процедур відчуження їх майна, зокрема, в процедурах банкрутства. Передбачено зупинити провадження у справах про банкрутство підприємств і ввести мораторій на порушення таких справ строком на 3 роки.
У списку акціонерних товариств, держпакети акцій яких, згідно з документом, не підлягають приватизації і держпідприємств, які можуть бути корпоратизовані, залишаються, зокрема, “Укргідроенерго”, “Турбоатом”, “Нафтогаз України” з “дочками” “Укртрансгаз” і “Укргазвидобування “.
У ньому також “Енергоатом”, “Укртранснафта”, залізниці, аеропорти “Бориспіль” і “Львів”, “Науково-виробничий комплекс газотурбобудування (НВКГ)” Зоря-Машпроект “,“Ощадбанк” і “Укрексімбанк”, а також ДПЗКУ, київський завод “Радар” та ДХК “Артем”.
Підприємства вугільної промисловості і теплоенергетики в переліку відсутні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас