Китайців зобов'язали реєструвати все своє майно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайців зобов'язали реєструвати все своє майно

Світ
512
Державна рада Китайської Народної Республіки (вищий державний виконавчий орган Китаю) в рамках боротьби з корупцією в КНР прийняла ряд постанов, що зобов’язують всіх власників рухомого і нерухомого майна реєструвати свою власність в єдиному національному реєстрі майна.
До теперішнього часу в Китаї не було подібних правил, що дозволяло громадянам країни використовувати таке майно, як незареєстровані автомобілі, щоб приховувати свої активи від влади, пише Reuters. Нові правила набудуть чинності з 1 березня і є важливим кроком у створенні єдиного національного реєстру майна.
“Всі об’єкти нерухомості – земельні та водні наділи, а також будинки, ліси тощо – стануть суб’єктом цього набору правил. Правила поширюються на первинну реєстрацію, випадки зміни власника, а також передачі майна, і, серед іншого, на списання та заморожування активів “, – йдеться в заяві Держради.
За словами урядовців, потрібно близько трьох років на створення єдиного національного реєстру майна, і близько чотирьох років, щоб запустити платформу з контролю за цим реєстром, яка сприятиме проведенню податкових і фінансових реформ в країні.
Галузеві експерти кажуть, що нові правила виведуть корумпованих чиновників на чисту воду, змусивши їх повідомити про незаконно придбане майні. Разом з тим, експерти відзначають, що нові правила були опубліковані пізніше, ніж очікувалося, що відображає серйозний опір з боку місцевих органів влади та інших інсайдерів.
Незважаючи на те, що в КНР вже діє система збору владою інформації про власність громадян, фахівці кажуть, що вона не консолідована і не всеосяжна, що робить її недостатньо ефективною, щоб ефективно контролювати ринок нерухомості.
Сі Цзіньпін, який очолив КНР в кінці 2012 року, зробив боротьбу з корупцією одним зі своїх головних пріоритетів. Її метою стало викорінення хабарництва серед офіційних осіб і підвищення авторитету правлячої Комуністичної партії серед населення. Зараз у Китаї під слідством знаходяться десятки чиновників високого рангу і топ-менеджерів державних компаній.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас