В середньому, бензину А-95 підвищеної якості в Україні продається удвічі більше, ніж його закуповують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В середньому, бензину А-95 підвищеної якості в Україні продається удвічі більше, ніж його закуповують

Енергетика
1620
Антимонопольний комітет України представиви результати дослідження щодо обґрунтованості роздрібних цін на пальне, встановлених операторами ринку, які працюють в Україні під брендами Лукойл, ОККО,WOG, Shell, за період з січня 2013 року по квітень 2014 року.
В ході дослідження було встановлено, що оператори продають так званий бензин підвищеної якості у значно більших обсягах, ніж вони його купують.
“І це при тому, що зазначені суб’єкти господарювання не є виробниками бензинів та дизельного пального. В середньому, бензину А-95 підвищеної якості продається в два рази більше, ніж його купують. З реалізацією звичайних бензинів ситуація складається навпаки. Реалізується менше, ніж купується. Одним словом – хімічать”, – розповів державний уповноважений АМКУ Михайло Русинецький.
“Аналогічна ситуація є і щодо реалізації дизельного пального, як звичайного, так і підвищеної якості. Так, протягом 4 місяців поточного року високооктанового бензину підвищеної якості було реалізовано на понад 60 тис. тон більше, ніж їх було куплено. На майже таку ж суму менше було реалізовано звичайної якості бензину, порівнюючи з придбаним”, – пояснив Русинецький.
При цьому, показовою є різниця в ціні реалізації між звичайним пальним і так званим пальним підвищеної якості. Бензин А-95 – різниця в 438-1325 грн. на одній тонні (період січня 2013 року по квітень 2014 року), по дизельному пальному ця різниця складає від 1006 до 2100 грн.
Одночасно було встановлено, що на АЗС цих мереж не лише пальне продавалось із завищеною маржею, але і продовольчі та непродовольчі продукти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас