"Укрпошту" очікує акціонування і зміни в управлінні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошту" очікує акціонування і зміни в управлінні

Казна та Політика
685
Міністерство інфраструктури України буде і надалі проводити акціонування (корпоратизацію) Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта”.
“На сьогоднішній день“Укрпошта”, як і “Укрзалізниця “, – підприємство, яке має багато структурних підрозділів з безліччю дублюючих функцій. Необхідно централізувати управління, грошові потоки, провести міжнародний аудит”, – сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
За його словами, сьогодні “Укрпошта” працює в дуже складному конкурентному середовищі (наприклад, за останні роки з’явився ряд конкурентів у сфері доставки посилок), стоїть питання виживання.
Як повідомив міністр, в даний час правоохоронні органи займаються фактами розтрати грошових коштів, закупівлі ліцензійних продуктів, обладнання, касових апаратів, іншої техніки, розміщення коштів у банках, які з великою ймовірністю можуть не витримати банківської кризи.
Відповідаючи на питання про кадри, О.Пивоварський зазначив, що зміни в управлінській команді “Укрпошти” однозначно будуть.
“Незабаром буде оприлюднений новий керівник. Це буде дуже успішний бізнесмен, який жодним чином не конкурує з” Укрпоштою “. Я провів багато інтерв’ю з різними людьми, які претендують на посаду глави” Укрпошти “, і його ідеї були найцікавіші і передові. Також я говорив з Джованні Сальветті – главою “Ротшильдів” у Східній Європі (керуючий директор Rothschild & Cie в країнах ЦСЄ – ІФ), які займалися реструктуризацією British Post і провели мегауспішне IPO на біржі. Я дуже сподіваюся, що вони погодяться стати радниками, щоб допомогти новому керівнику займатися реструктуризацією “Укрпошти” та її корпоратизацією”, – повідомив міністр.
Крім того, він повідомив, що у “Укрпошти” – багато непрофільних активів, від яких доведеться позбутися. Є профільні активи, які складно утримувати.
“Це підприємство має працювати на єдиній IT-платформі, а не на декількох, як сьогодні.” Плюс “купили систему SAP більш ніж за 70 млн грн, вона не запущена. Більше 30 млн грн сплачено якійсь компанії, яка повинна була впроваджувати все це – система не працює. Понад 40 млн грн було сплачено за ліцензії та “залізо” – теж нічого не працює “, – констатує О.Пивоварським.
Більше того, на його думку, стратегія імплементації SAP в “Укрпошті” вибрана не зовсім правильно. “У мене є багато питань до професіоналів, які працюють у SAP. На минулому тижні на зустрічі з представниками” Укрпошти “мені стало відомо про намір придбати софт на 80 млн грн, при цьому частина цих коштів повинна піти в компанію SAP. У мене виникло багато запитань. Буду обговорювати з німецьким офісом SAP особисто: нехай розкажуть, що мені незрозуміло “, – резюмував міністр інфраструктури.
Як повідомлялося, О.Пивоварським за підсумками наради з керівництвом “Укрпошти” та згідно з наданими громадськістю матеріалами, виявленими під час перевірки, прийняв рішення звільнити в. о. генерального директора підприємства Михайла Паньківа.
Виконання обов’язків гендиректора тимчасово буде покладено на заступника гендиректора “Укрпошти” Ігоря Ткачука.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас