Південна Корея погіршила прогноз зростання на 2015 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея погіршила прогноз зростання на 2015 рік

Світ
118
Уряд Південної Кореї погіршив прогноз і зазначив, що перегляне контроль капіталу, щоб захиститися від підвищених процентних ставок у США та інших зовнішніх ризиків для четвертої за величиною економіці Азії.
Економіка зросте наступного року на 3,8%. Це менше оцінки в 4%, озвучених в липні, говориться в заяві міністерства фінансів. У 2015 р міністерство може переглянути норми по валютних форвардах і зобов’язаннях, номінованим в іноземній валюті для запобігання різкому відтоку.
Внутрішні економічні умови в Південній Кореї погіршувалися починаючи з липня, йдеться в повідомленні міністерства, при цьому зростання волатильності на фінансових ринках, що випливає з слабкої ієни і потенційного підвищення процентних ставок у США, затьмарює перспективи зростання.
“Наша політика спрямована на стимулювання, однак споживчі та інвестиційні настрої в приватному секторі не покращаться настільки, наскільки це планувалося”, – заявив глава міністерства Лі Чан Ву.
Банк Кореї знизив процентні ставки вже два рази з серпня і послабив вимоги за іпотечними кредитами, що збільшило заборгованість домашніх господарств нації до рекордних 1,060 трлн вон ($965 млрд) в кінці вересня.
У той же час економічні умови не поліпшуються, тому що компанії не хочуть збільшити інвестиції, вважає Шин Чан Сап, професор економіки з Національного університету Сінгапуру.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас