Уряд України пропонує затвердити надання у 2015 році держгарантій на 18 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України пропонує затвердити надання у 2015 році держгарантій на 18 млрд грн

Кредит&Депозит
205
Уряд України пропонує затвердити надання у 2015 році державних гарантій на суму 18 млрд грн.
Відповідна пропозиція міститься в редакції проекту державного бюджету на наступний рік.
Згідно з документом, держгарантії будуть надаватися за рішенням уряду для забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання України за кредитами, залученими для фінансування інвестиційних проектів.
Крім того, держгарантії будуть надаватися на підставі міжнародних договорів для фінансування інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку, які мають стратегічне значення та проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності та зміцнення конкурентних переваг українських підприємств.
Проектом документа також пропонується надати уряду право на здійснення випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) понад встановлені обсяги з наступним: придбанням у державну власність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії банків; обміном на ці облігації векселів, виданих Фондом гарантування вкладів фізичних осіб; придбанням у державну власність в обмін на ці облігації акцій додаткової емісії господарських товариств паливно-енергетичного комплексу, 100% акцій яких перебуває в держвласності.
Крім того, пропонується надати Кабінету міністрів право випускати понадпланово ОВДП із зарахуванням одержаних коштів від їх розміщення в сумі 2,1 млрд грн до спеціального фонду держбюджету і напрямом на субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам для проведення розрахунків за природний газ з НАК “Нафтогаз України” і компенсації різниці в тарифах на виробництво теплової енергії для населення на теплогенеруючих установках з використанням будь-яких видів палива та енергії за винятком природного газу.
При цьому на такий обсяг випущених ОВДП буде здійснюватися відповідне коригування граничного обсягу державного боргу, а також будуть збільшуватися показники фінансування держбюджету понад затверджених обсягів.
Проектом також передбачається перерахування Національним банком України до держбюджету частини прибутку в розмірі не менше 30 млрд грн не пізніше 11 травня.
За даними Мінфіну, для фінансування активних операцій за січень-грудень-2014 Мінфін при запланованих 118,326 млрд грн здійснено придбання цінних паперів в обмін на ОВДП на суму 104,11 млрд грн
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас