"Бики" ринку акцій України на початку торгового тижня наважилися на штурм індексу УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бики" ринку акцій України на початку торгового тижня наважилися на штурм індексу УБ

Фондовий ринок
660
Ринок акцій України почав торговельний тиждень різноспрямованою динамікою біржових індексів: індикатор “Української біржі” (УБ), незважаючи на зниження в минулу п’ятницю рейтингу України, до 11:00 кв виріс на 1,41% – до 1016,47 пункту, індекс ПФТС просів на 0,31% – до 382,65 пункту.
Всі індексні акції УБ вранці перебували в “зеленій зоні”. Трійку лідерів зростання склали папери Авдієвського коксохімзаводу (+ 6,61%), Єнакіївського метзаводу (+ 6,33%) і “Донбасенерго” (+ 3,66%).
В індексі ПФТС найгірша динаміка зафіксована щодо паперів Авдіївського коксохімзаводу (-8,85%), “Донбасенерго” (-2,72%) і концерну “Стирол” (-2,56%).
Дорожчали тільки акції Укрсоцбанку (+ 2,19%) і Ясинівського коксохімзаводу (+ 0,42%).
За словами молодшого аналітика інвесткомпанії “Аструм” Дар’ї Тимченко, ключовим фактором, який визначить торговий настрій на початку тижня, є зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor’s кредитного рейтингу України до рівня “CCC-” і погіршення прогнозу щодо рейтингу до “негативного” зі “стабільного “.
“Іншими словами, в агентстві прогнозують дефолт України в наступні кілька місяців”, – підкреслила аналітик.
Аналітики інвесткомпанії “ІТТ-Інвест” звернули увагу, що в рамках кредитної програми stand-by з Міжнародним валютним фоном (МВФ), в поточному році очікувалося надходження в Україну чотирьох траншів коштів, але були надані тільки перші два.
“Два інших, судячи за підсумками роботи місії Фонду в Києві, в 2014 році надані вже не будуть, що негативно впливає на оцінку платоспроможності країни і на можливість залучення нових інвестицій”, – вважають вони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас