Британія посилить візові правила для іноземних студентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія посилить візові правила для іноземних студентів

Світ
368
Міністерство внутрішніх справ Великої Британії має намір посилити візові правила для випускників британських вузів з країн, які не є членами Євросоюзу. Про це пише британське видання The Independent.
Так, передбачається ввести правило, за яким такі випускники будуть змушені після навчання повертатися на батьківщину і тільки тоді просити робочу візу до Великої Британії.
Як пояснила глава МВС країни Тереза Мей, ці заходи спрямовані на досягнення «нульового сальдо міграції студентів».
Крім того, в планах міністра ввести покарання для вузів, чиє керівництво недостатньо ефективно забезпечує від’їзд випускників-мігрантів до країн походження.
«Впевненість у тому, що мігранти залишають Велику Британію після закінчення терміну дії візи є частиною справедливої та ефективної міграційної системи, яка в першу чергу контролює те, хто до нас приїжджає», – пояснило джерело видання, близьке до МВС.
Згідно з діючими правилами, більшість студентів можуть подати заявку на отримання робочої візи під час свого навчання.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив про намір посилити контроль над міграцією. Зокрема, згідно з його ініціативи, мігрантам в королівстві потрібно буде опрацювати чотири роки, перш ніж претендувати на податкові пільги.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас