Власник Daily Express хоче продати видання в рамках найбільшої газетної угоди в Британії за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник Daily Express хоче продати видання в рамках найбільшої газетної угоди в Британії за 10 років

Фондовий ринок
145
Британський медіамагнат Річард Десмонд планує продати належний йому таблоїд Daily Express. За оцінками експертів, угода буде найбільшою в цьому сегменті у Великій Британії за останні 10 років пише Financial Times.
Р.Десмонд доручив банку Barclays, з яким його пов’язують давні ділові стосунки, знайти покупців на Daily Express, повідомили FT поінформовані джерела.
Він придбав Daily Express у 2000 році, пообіцявши, що видання обжене за популярністю Daily Mail – лідера середнього цінового сегмента британських таблоїдів. Однак Daily Express продовжувала відчувати проблеми, а її тираж скоротився за останнє десятиліття вдвічі, до менш ніж 500 тис. примірників.
Поки неясно, чи буде угода включати інші підконтрольні Р.Десмонду видання, наприклад Daily Star або журнал OK !.
У число можливих претендентів на покупку входять компанія Trinity Mirror, що видає газету Daily Mirror, і корпорація News Corp. Руперта Мердока, якій у Великій Британії належить таблоїд The Sun.
За даними джерел FT, Р.Десмонд розглядає й інші варіанти розпорядження активами, так що продаж Daily Express може і не відбутися.
Угоди за участю британських газет останнім часом були рідкістю. Найбільшою з них за минуле десятиліття була купівля The Daily Telegraph братами Барклай в 2004 році. У 2009 році російський бізнесмен Олександр Лебедєв придбав The Evening Standard, а в 2010 році – The Independent за 1 фунт.
При цьому в цілому газетний бізнес у Великій Британії потроху починає відновлюватися. The Times, що входить в концерн News Corp., показала операційний прибуток вперше з 2001 року, а The Independent і The Guardian скоротили операційні збитки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас