США нададуть Україні кредит для покупки зброї - конгресмен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нададуть Україні кредит для покупки зброї - конгресмен

Кредит&Депозит
1105
Влада США має намір надати Україні кредитні кошти для того, щоб українська сторона змогла сама купити зброю потрібного зразка. Про це заявив американський конгресмен Адам Кінзінгер, який лобіював прийняття в Конгресі США закону про підтримку України.
“Ми не надаємо вам зброю, адже стандарти вашої і американської армії дуже різні. Наприклад, для того, щоб користуватися вертольотами Black Hawk або Apache на професійному рівні, потрібно вчитися півтора року. У вашої армії немає стільки часу”, – сказав Кінзінгер.
Конгресмен зазначив, що завдяки прийнятому в США законопроекту Вашингтон зможе надати Україні кредитні кошти, за рахунок яких українська влада закупить ту техніку, яка необхідна.
“Ви зможете закупити техніку в країнах Східної Європи – адже вона підходить вам за військовими стандартами. І це доцільніше, корисніше”, – вважає Кінзінгер.
Президент США Барак Обама поставив свій підпис під новим законом, який передбачає допомогу Україні і санкції проти Росії.
Закон передбачає, що президент США має право надавати допомогу Україні оборонними озброєннями, такими, як, наприклад, протитанкову і бронебійну зброю або радари, безпілотні розвідувальні апарати, системи захищеного зв’язку, а також військовим навчанням.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас