Великі інвестори несуть серйозні втрати через падіння нафтових цін - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі інвестори несуть серйозні втрати через падіння нафтових цін - WSJ

Фондовий ринок
686
Падіння цін на нафту, що спостерігалося в останні тижні і місяці, завдало істотної шкоди кільком найбільшим інвесторам Уолл-стріт.
Як пише The Wall Street Journal, активи канадської нафтогазової фірми Talisman Enegry Inc., в яку вклався інвестор-мільярдер Карл Айкан, скоротилися на $230 млн з кінця серпня. Така динаміка нехарактерна – зазвичай інвестиції К.Айкана йдуть на підйом; у січні-вересні його інвестиційний портфель в цілому додав 4,4%.
До 11 грудня втрати К.Айкана були істотніші – понад $540 млн, але потім Talisman погодилася на поглинання іншою компанією, що призвело до зростання котирувань її акцій.
Тим часом для інвестгрупи з активами на $19 млрд, що належить мільярдеру Джону Полсону, нафтогазовий сектор обернувся чи не найбільшими збитками серед усіх галузей цього року.
Багато фондових менеджерів були не готові до такого падіння цін на нафту. У результаті збитки невеликих фондів доходять до 40% через їхні вкладення в компанії енергетичного сектора і кризу в Росії, також багато в чому пов’язану з нафтовим ринком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас