НБУ: ми не даємо прогнозів курсу національної валюти на 2015 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: ми не даємо прогнозів курсу національної валюти на 2015 рік

Казна та Політика
5244
Національний банк України не планує давати уряду прогнози щодо курсу гривні до долара для складання бюджету на наступний рік, оскільки курс не є параметром грошово-кредитної політики.
Про це повідомив журналістам перший заступник голови НБУ Олександр Писарук в ході круглого столу в Національному банку.
«Перше – курс національної валюти не є основним параметром при визначенні грошово-кредитної політики. Крапка. Не є. Кому б це не подобалося, це факт. Друге – ми не даємо прогнозів курсу національної валюти на наступний рік. Основним параметром грошово-кредитної політики є рівень інфляції. Це ми зараз і робимо з Мінфіном, обговорюємо, і ця цифра буде озвучена », – сказав Писарук.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході прес-конференції в аеропорту «Бориспіль» заявив, що Кабінет міністрів закладає в проект державного бюджету України на 2015 рік курс гривні до долара на рівні поточного з допущенням девальвації до 17 грн за долар.
У той же час, за його словами, уряд очікує від Національного банку, який згідно з Конституцією відповідає за стабільність національної грошової одиниці, прогнозів на наступний рік.
Раніше у ряді ЗМІ з посиланням на джерела повідомлялося, що Кабмін закладає в проект бюджету курс гривні на рівні 22 грн/дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас