Банки з Уолл-стріт втрачають у капіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки з Уолл-стріт втрачають у капіталізації

Фондовий ринок
471
Компанії Уолл-стріт не встигають за фондовим ринком, на якому ралі вже більше п’яти років, і віддають позиції фірмам технологічного сектора і сфери охорони здоров’я.
До закриття торгів у Нью-Йорку 18 грудня в список 500 найбільших компаній світу за обсягом капіталізації входило всього 32 фінансові організації США проти 41 в кінці передкризового 2006 року.
При цьому ринкова вартість деяких компаній Уолл-стріт, що ще залишаються в списку (наприклад, Citigroup Inc. і American International Group Inc.), зменшилася до малої частки від капіталізації таких гігантів високотехнологічного сектора, як Apple Inc. і Google Inc.
Капіталізація Goldman Sachs Group Inc. зросла до максимуму в 2007 р. і відтоді знизилася більш ніж на 20%. Якщо Google і Apple весь цей час розробляли нові продукти і збільшували клієнтську базу, то виручка компаній Уолл-стріт від торговельних операцій скорочувалася, вони займалися в основному погашенням державних кредитів, врегулюванням претензій влади і впорядкуванням активів за вимогами регулюючих органів.
Goldman Sachs вийшов на відкритий ринок в 1999 р. – тоді ж, коли президент Білл Клінтон підписав закон, який скасував поділ банків США на комерційні та інвестиційні. На 18 грудня капіталізація банку скоротилася приблизно на 21% в порівнянні з максимумом на рівні понад $105 млрд, зафіксованим в жовтні 2007 р.
Серед банків, які вибули зі списку найдорожчих компаній, опинилися Lehman Brothers Holdings Inc., що оголосив в 2008 р. про банкрутство, і Merrill Lynch & Co., який в тому ж році уклав операцію зі злиття з Bank of America Corp.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас