Світове виробництво деревної продукції зросло 4-й рік поспіль в 2013 р. - ФАО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світове виробництво деревної продукції зросло 4-й рік поспіль в 2013 р. - ФАО

Казна та Політика
107
Світове виробництво деревної продукції зросло четвертий рік поспіль в 2013 році, причому його обсяг перевищив докризовий рівень 2007 року за всіма товарними групами, крім пиломатеріалів, йдеться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО).
Найбільш швидке відновлення виробництва основних видів лісової продукції спостерігалося в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Латинській Америці та Карибському басейні і Північній Америці. Однак у Європі відновлення сповільнилося в 2012 році, і повернення до колишніх обсягів і темпів зростання залишається справою майбутнього. Особливо це стосується Західної та Південної Європи.
Світове виробництво деревних паливних гранул в 2013 році досягло історичного максимуму, в порівнянні з 2012 роком воно збільшилося на 12%, до 22 млн тонн. У 2013 році на два основні ринки – Європу і Північну Америку – припадав майже весь обсяг світового виробництва і споживання гранул.
У минулому році світове виробництво пиломатеріалів зросло на 4,6% і склало 421 млн кубометрів.
Разом з тим виробництво целюлозно-паперової продукції стагнує, що зумовлено витісненням традиційних друкованих ЗМІ електронними виданнями, зокрема, в Китаї – країні з найбільшою чисельністю населення і, відповідно, читацькою аудиторією в світі.
“Зміни в споживанні паперу в Китаї варто враховувати і в майбутньому. Жителі Китаю почали поступово переходити на електронні засоби масової інформації, як це вже зробили на Заході. Продовження цієї тенденції означатиме зникнення одного з небагатьох, що залишилися, центрів зростання попиту на продукцію паперової промисловості” , – зазначив старший економіст ФАО в галузі лісового господарства Едріен Уайтмен.
Разом з тим зростає роль Китаю як виробника і споживача інших видів лісової продукції. У 2013 році країна обігнала деякі інші, наприклад Канаду, у виробництві пиломатеріалів, а США – в їх використанні. Імпорт в Китай ділової деревини (круглих лісоматеріалів) та пиломатеріалів зріс на 18% і досяг рекордного рівня в 2013 році.
Виробництво і споживання листових деревних матеріалів та пиломатеріалів демонструє стабільне і стрімке зростання в більшості регіонів, зазначає ФАО.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас