Кабмін пропонує направляти до держбюджету 25% податків на доходи фізосіб у регіонах і 75% у Києві, - проект Бюджетного кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує направляти до держбюджету 25% податків на доходи фізосіб у регіонах і 75% у Києві, - проект Бюджетного кодексу

Казна та Політика
801
Кабінет міністрів України пропонує направляти до державного бюджету 25% податків на доходи фізичних осіб, зібраних в областях, і 75% – в Києві. Про це йдеться в урядовому законопроекті “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” (щодо реформи міжбюджетних відносин).
“Податок на доходи фізичних осіб сплачується згідно з Податковим кодексом України на відповідній території України, крім території міста Києва, у розмірі 25% і 75% – на території міста Києва”, – йдеться у змінах до статті 29 Бюджетного кодексу, яка визначає джерела доходів загального фонду держбюджету України.
Згідно з чинним Бюджетним кодексом, Київ перераховує до держбюджету 50% податку на доходи фізичних осіб.
При цьому згідно зі змінами до статті 64 розділу III, в доходи бюджету Києва пропонується зараховувати 25% податку на доходи фізосіб, а до бюджетів інших регіонів – 60% податку на доходи фізосіб. У доходи бюджету Севастополя пропонується зараховувати 100% податку на доходи фізосіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас