Google розробить вбудовану в автомобілі версію Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google розробить вбудовану в автомобілі версію Android

Технології&Авто
1483
Компанія Google почала розробку версії Android, яка буде вбудовуватися безпосередньо в автомобілі. Про це повідомляють інформовані джерела ЗМІ.
У червні цього року Google вже представила систему Android Auto. Однак програма не є самостійною операційною системою мультимедійного комплексу машини. Фактично, Android Auto виводить на екран автомобіля програми зі смартфона – навігацію, музику, програми для дзвінків і відправлення повідомлень. Аналогічні платформи Apple CarPlay і Windows in the Car показали в цьому році компанії Apple і Microsoft.
Однак нова версія Android для автомобілів не потребують підключення смартфона. У планах компанії – представити систему орієнтовно протягом року, паралельно з наступною версією мобільної платформи Android, кажуть джерела агентства.
«Google може серйозно зміцнити свої позиції, якщо стане дійсно частиною автомобіля замість доповнення до нього», – вважає аналітик агентства Gartner Тіло Кословскі. Представники Google відмовилися прокоментувати інформацію.
Потенційно Android може стати стандартною системою, що забезпечує розваги і навігацію в автомобілі. Інтеграція безпосередньо з автомобілем забезпечить водія доступом до сервісів Google кожен раз, коли вони заводять автомобіль, без необхідності підключати сумісний смартфон і без ризику, що акумулятор смартфона розрядиться.
Крім того, платформа Google зможе підключатися до інших компонентів автомобіля – наприклад, до індикатора рівня палива. Якщо система ідентифікує, що рівень палива в баку низький, то вбудовані карти Google можуть автоматично запропонувати маршрут до найближчої автозаправної станції.
Однак і для Google подібне рішення може виявитися вигідним. Компанія може отримати доступ до GPS-даних автомобіля, за рахунок чого ідентифікувати, за якими маршрутами користувач найчастіше їздить, у яких місць зупиняється, де заправляється.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас