Лідери ЄС затвердили інвестиційний план Єврокомісії обсягом 315 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери ЄС затвердили інвестиційний план Єврокомісії обсягом 315 млрд євро

Кредит&Депозит
411
Лідери країн ЄС в ході минулого в четвер саміту затвердили запропонований раніше головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером інвестиційний план обсягом 315 млрд євро, покликаний стимулювати інвестиції приватного сектора.
“Стимулювання інвестицій в Європі є ключовим завданням”, і інвестиційний план “забезпечить основу для зростання економіки і відновлення ринку праці в Європі”, йдеться в заяві за підсумками саміту, що завершився на день раніше, ніж планувалося.
Інвестиційний план на період з 2015 по 2017 рр. є основою економічної стратегії Єврокомісії на чолі з Ж.-К.Юнкер. Всі деталі цього плану не будуть відомі раніше наступного року, при цьому, глава ЄК розраховує заручитися підтримкою всіх 28 держав єврозони.
Президент ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що план ЄК буде діяти лише в тому випадку, якщо держави єврозони зможуть швидко ввести його в дію, а також продовжать реструктуризацію своїх економік.
“Він може сприяти збільшенню довіри до економіки єврозони, а це дуже необхідно, – цитує слова М.Драги агентство Bloomberg. – План може виявитися дуже ефективним, якщо буде реалізований швидко”.
Країнам єврозони належить детально обговорити з Єврокомісією внесок кожної держави в інвестиційну програму. За словами Ж.-К.Юнкера, жодна з країн не виключила можливості додаткових внесків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас