Влітку 2015 року можуть з'явитися приватні виконавці судових рішень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влітку 2015 року можуть з'явитися приватні виконавці судових рішень

Казна та Політика
3410
Міністр юстиції Павло Петренко пропонує ввести інститут приватних виконавців судових рішень. Про це він заявив на відкритій дискусії “Бізнес-влада”, організованій Європейською Бізнес Асоціацією.
За його словами, для реформи системи виконавчої служби потрібно півтора-два роки, але міністр сподівається запустити цей процес з середини 2015 року. “Закон буде прийнятий, відповідно буде створена підзаконна база щодо здачі іспитів доступу до професії та з середини року можна починати формувати професійний склад приватних виконавців”, – розповів Петренко.
Також міністр заявив, що точно планується введення системи винагороди державних виконавців, щоб в перехідний період почали виконуватися рішення судів.
Щоб приватні виконавці не ставали другими колекторами або рекетирами, Петренко має намір встановити чітку відповідальність виконавців. “Буде професійна і кримінальна відповідальність за ті чи інші дії”, – заявив міністр.
Процедури виконавчого провадження будуть прописані в законі “Про виконавче провадження”. “Тому що рекет може бути тільки тоді, коли певне явище не унормовано”, – вказав Петренко.
Міністр пояснив, що приватний виконавець буде самозайнятою особою, “це не будуть якісь компанії, які будуть отримувати ліцензії”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас