Microsoft більше не буде пропонувати вибір браузера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft більше не буде пропонувати вибір браузера

Технології&Авто
1929
Американська Microsoft перестає пропонувати європейським користувачам своєї операційної системи Windows вибір браузерів в якості альтернативи Internet Explorer.
Вся справа в тому, що для Microsoft закінчився п’ятирічний строк, протягом якого компанія зобов’язана була надавати користувачам в Європі вибір браузерів крім Internet Explorer в операційній системі Windows.
Обмеження було накладено на Microsoft в 2009 р в рамках антимонопольного розгляду. Єврокомісія тоді вирішила, що Microsoft використовувала свої домінуючі позиції на ринку операційних систем, пропонуючи користувачам Windows тільки свій браузер.
Компанія не обмежувала роботу з іншими браузерами на Windows, проте користувачам доводилося шукати і встановлювати їх самостійно. На той момент частка Explorer на ринку Європи становила близько 70%.
Сьогодні частка Explorer становить приблизно 20-25% користувачів десктопних комп’ютерів в Європі. Частка Google Chrome оцінюється в 50%. Представники Єврокомісії назвали рішення ситуації успішним: тільки за перші вісім місяців після початку демонстрації екрану користувачі скачали з нього понад 84 млн копій альтернативних браузерів.
Також варто відзначити, що днями Microsoft анонсувала попередню версію Skype Translator, сервісу, що забезпечує синхронний переклад промови під час дзвінків.
Користувачі ПК і планшетів під управлінням ОС Windows 8.1 або попередньої технічної версії Windows 10 можуть зареєструватися на офіційному сайті Skype Translator Preview і скористатися можливістю випробувати синхронний переклад в Skype.
На даному етапі Skype Translator підтримує англійську та іспанську мови для дзвінків, а також більше 40 мов для обміну миттєвими повідомленнями. Попередня версія дасть можливість протестувати програму, поліпшити використовувані мови та отримати відгуки від реальних користувачів.
Компанія більше 10 років працювала над вивченням і розробкою алгоритмів розпізнавання голосу, автоматичного перекладу і машинного навчання. Skype Translator – це наочний приклад інвестицій Microsoft в дослідження технологій майбутнього. Сьогодні очевидно, що ці досягнення стали невід’ємною частиною нової ери персоналізованих пристроїв, йдеться в блозі компанії.
В основі Skype Translator лежить технологія машинного навчання. Це означає, що сервіс самостійно вдосконалюється по мірі використання, і чим більше людей працює з ним в процесі спілкування один з одним – тим вище якість перекладу.
До слова, на початку минулого місяця Microsoft припинила продаж деяких версій операційних систем Windows 7 і 8, що допоможе збільшити кількість користувачів новітніх версій ОС.
Припинення основного періоду підтримки Windows 7 призначене на 13 січня 2015 Перехід на продовжену фазу підтримки припускає, що для цієї ОС компанія вироблятиме безкоштовні оновлення системи безпеки і платні виправлення протягом наступних 5 років.
Для Windows 8 завершення основної фази підтримки намічено на 9 січня 2018 Ця ОС з’явилася в 2012 р, проте не стала настільки популярною серед користувачів через відсутність в ній деяких елементів робочого столу, що стали звичними для багатьох комп’ютерних користувачів.
У свою чергу Windows 7, що з’явилася в кінці 2009 р, як і раніше популярна. Майже у 53% користувачів Windows як і раніше встановлена одна з версій Windows 7, в той час як на Windows 8 припадає лише 6%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас