Депутати докладають підвищити вартість ліцензії на продаж алкоголю і сигарет у 5 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати докладають підвищити вартість ліцензії на продаж алкоголю і сигарет у 5 разів

Казна та Політика
627
Ряд депутатів пропонують парламенту підвищити вартість ліцензії на оптову продаж алкоголю та тютюнових виробів у п’ять разів – до 2,5 млн грн.
Відповідний проект закону зареєстрований 16 грудня під №1488. Авторами законопроекту є депутати Ганна Гопко, Віктор Кривенко, Тетяна Острикова (фракція “Самопоміч”) та Олег Мусій (фракція “Блок Петра Порошенка”).
Згідно з проектом закону, ліцензію на роздрібну торгівлю алкоголем пропонується підвищити з 8 до 40 тис. грн, сигарет – з 2 до 10 тис. грн.
Автори законопроекту пропонують стягувати ліцензійну плату на роздрібну торгівлю тютюновими виробами не з місця торгівлі, а з кожного касового апарату, так само, як плату за ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.
Документом передбачено виключити положення про окремі ліцензіях на роздрібну торгівлю сидром та перрі (без додання спирту).
Як повідомлялося, вищевказана група депутатів також запропонувала парламенту значно підвищити ставки акцизного податку на алкоголь і сигарети з метою наблизити їх до європейської системи оподаткування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас