Кабмін запропонував Раді прийняти бюджет у четвер 25 декабря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін запропонував Раді прийняти бюджет у четвер 25 декабря

Казна та Політика
409
Глава уряду Арсеній Яценюк на засіданні ради коаліції пообіцяв внести в парламент проект бюджету в понеділок, 22 грудня, щоб депутати прийняли його за основу у вівторок і проголосували в цілому вже в четвер.
Про це 18 грудня на громадських слуханнях, присвячених проекту бюджету наступного року, повідомив заступник голови фракції “Батьківщина” Андрій Кожем’якін.
“Кабмін хоче, щоб депутати прийняли законопроект за основу, а потім пару днів допрацювали його в комітетах. А вже в четвер, 25 грудня, голосувати за закон про бюджет в цілому”, – сказав депутат. За його словами, на раді пропонувалося також прийняти зміни до податкового та бюджетний кодекси одним пакетом з проектом держбюджету на 2015 рік.
При цьому депутат повідомив, що деякі фракції виступають за те, щоб їм надали більше часу для роботи над проектом закону. Зокрема, “Батьківщина” пропонує взагалі відмовитися від канікул у роботі парламенту для більш детальної роботи з бюджетом майбутнього року.
“Приймемо ми бюджет якомога швидше, або ж затягнемо цей процес і на початок майбутнього року – нас будуть критикувати в будь-якому випадку. Але я все ж вважаю, що Україні потрібно увійти в новий рік з бюджетом”, – у свою чергу заявила на громадських слуханнях віце-спікер парламенту Оксана Сироїд. Депутат підкреслила, що ухвалення змін до Податкового та Бюджетного кодексів дуже важливо, оскільки вони дають основи для децентралізації та ефективного функціонування бюджетів місцевих громад. Сироїд також зазначила, що в парламенті буде створена окрема законодавча процедура для прийняття цих змін до кодексів, але не повідомила подробиць.
Під час громадських слухань депутати також наголошували, що досі проект головного фінансового документу країни обговорюється з якихось чуток і уривками, показаним на тих чи інших нарадах. “В принципі, ми 20 років приймаємо закон про бюджет з порушеннями тих чи інших процедур або строків, це не новина, але в цей раз ми просимо, щоб проект був оприлюднений публічно хоча б до його голосування в цілому”, – сказав нардеп від “Батьківщини “Андрій Шевченко.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас