Сервіс таксі Uber збирається посилити перевірку водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервіс таксі Uber збирається посилити перевірку водіїв

Фондовий ринок
593
Компанія має намір впровадити технології перевірки водіїв по всьому світу, включаючи тести на детекторі брехні і вимоги додаткових даних до ліцензій на комерційну діяльність.
Сервіс для замовлення таксі зі смартфона Uber посилить вимоги до водіїв і введе нові методи для перевірки їх даних. Про це йдеться в офіційному блозі Uber, передає Lenta.ru.
Uber не володіє автомобілями й не бере на роботу водіїв. Сервіс працює як онлайн-майданчик, що сполучає водіїв з користувачами, що замовляють таксі зі смартфона. Компанія вирішила посилити перевірки після того, як один з водіїв таксі, які співпрацюють з Uber, був заарештований в Індії за підозрою в зґвалтуванні пасажирки.
«У листопаді команда з безпеки Uber почала дослідження, щоб виявити ринки, які потребують великих вкладень. У 2015 році ми розробимо нові програми безпеки і активізуємо існуючі», – йдеться у блозі.
Однією з ініціатив Uber будуть дослідження і розробки у сфері біометричних даних та верифікації голосу, мета яких – розробити інструменти для розширеної перевірки водіїв. Крім того, сервіс має намір надати пасажирам спосіб миттєво зв’язатися з командою Uber і зі своїми близькими в екстреній ситуації.
З точки зору перевірки інформації про водіїв, Uber зазначає, що в багатьох країнах за межами США цей процес ускладнений. Водночас, компанія має намір впровадити технології перевірки водіїв по всьому світу, включаючи тести на детекторі брехні і вимоги додаткових даних до ліцензій на комерційну діяльність.
«Звичайно, ніяка перевірка попереднього досвіду не може передбачити майбутню поведінку, і ніякі технології поки не можуть запобігти поганій поведінці. Однак наш обов’язок – використати всі наявні інструменти», – кажуть в Uber.
Нарешті, Uber планує покращити роботу служби підтримки клієнтів – зокрема, до цієї команди приєднається колишній топ-менеджер Amazon Тім Коллінз. Крім того, стартап має намір створити команди в різних країнах світу, які будуть цілодобово приймати інформацію про інциденти під час поїздок.
Раніше влада Франції, Іспанії і Таїланду частково або повністю заборонила Uber вести операції в цих країнах, пояснюючи це недотриманням норм реєстрації та перевірки водіїв. Зберігається також заборона на роботу Uber в Нью-Делі, де стався інцидент з арештом водія.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас