Агрохолдинг Ахметова-Новинського веде переговори про реструктуризацію кредитної заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агрохолдинг Ахметова-Новинського веде переговори про реструктуризацію кредитної заборгованості

Кредит&Депозит
1155
Сільськогосподарський холдинг HarvEast веде переговори про реструктуризацію заборгованості для збереження свого бізнесу в умовах значних втрат, пов’язаних з ситуацією в Донецькій області.
“Холдинг дійсно веде переговори з банками про таку реструктуризацію. Ми сподіваємося, що нам вдасться домовитися з банками на взаємовигідних умовах, тому що від цього залежать 25 тис. наших пайовиків і 3 тис. працівників і членів їх сімей”, – повідомила прес-служба HarvEast.
У холдингу нагадують, що третина його земельного банку розташована на території, що не контрольованої українською владою, і зараз можливість управляти цим земельним банком і знаходяться там нерухомим та рухомим майном обмежена.
“На цій території також знаходиться продукція на суму в кілька сотень мільйонів гривень, яка не може бути вивезена і реалізована. Крім того, понад 5 тис. га просапних культур холдингу не вдалося прибрати з-за бойових дій та знищення посівів. У зв’язку з проведенням АТО виникали перебої і в роботі Маріупольського порту, що змусили нас реалізувати частину продукції з дисконтом “, – йдеться в повідомленні HarvEast.
HarvEast – сільськогосподарський холдинг, що володіє і керує активами в Донецькій області та АРК. Основні напрямки діяльності – рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи), молочне тваринництво. Загальний банк оброблюваних холдингом земель складає 197 тис. га, поголів’я великої рогатої худоби – близько 17,5 тис. голів.
Холдинг HarvEast створений 10 березня 2011 на базі сільськогосподарських активів ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча” (Донецька обл.).
Акціонерами HarvEast Holding є група “СКМ” і “Смарт-холдинг”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас