ЄБРР виділить 1,5 млн євро на гранти малому і середньому бізнесу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить 1,5 млн євро на гранти малому і середньому бізнесу України

Кредит&Депозит
293
Обсяг одного гранту не перевищуватиме 10 тис. євро і зможе складати від 50% до 75% вартості проекту, на який йоготзалучено.
Європейський банк реконструкції та розвитку в 2015 році виділить 1,5 млн євро на гранти малому і середньому бізнесу України, а також готовий збільшити цю суму при наявності великого попиту з боку відповідних підприємств.
Про це на прес-конференції в Києві повідомила глава регіональної програми ЄБРР з підтримки малого бізнесу в Україні, Молдові та Білорусі Стелла Мельник.
«У 2014 році гранти отримали 85 українських підприємств. У наступному році ми плануємо збільшити це число до 110 », – сказала Мельник.
Головними критеріями для отримання грантів є чисельність працівників до 250 осіб, прозора структура власності, в якій понад 50% складають резиденти України, що не займають керівних посад в органах державної влади, і чітке бачення слабких місць свого бізнесу, на усунення яких і повинні бути спрямовані грантові гроші.
Обсяг одного гранту не перевищуватиме 10 тис. євро і зможе складати від 50% до 75% вартості проекту, на який він притягнутий.
Механізм освоєння отриманих коштів буде включати обов’язкове звернення в консалтингову компанію, яка повинна визначити необхідні заходи щодо поліпшення бізнес-процесів і оцінити вартість проекту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас